Can Carbonell: Un referent a la cuina a la brasa

Gastro · 09 abril 2024

Voleu conèixer els millors trucs per aconseguir la cocció perfecta a la brasa? És una tècnica que consisteix a posar els aliments a una temperatura elevada, generant una capa protectora a l'exterior que fa preservar tot el sabor.

A Can Carbonell som experts en brasa i menjar tradicional, us convidem a que vingueu a tastar els nostres millors plats i gaudiu d'una experiència gastronòmica única.

 

Com funciona la brasa?

És una tècnica culinària també coneguda com a graellada, consisteix a cuinar aliments directament sobre la brasa o foc obert. A aquest procediment se li aplica una calor intensa que contribueix a aconseguir una cocció perfecta conservant el sabor dels aliments. És habitual en barbacoes i graelles, normalment es fa servir per cuinar carns, peixos i verdures.

La tècnica consisteix a aplicar la calor directament sobre l'aliment, la temperatura perfecta ha de ser entre 160-180 °C. Gràcies a aquesta forma de cocció aconseguim un sabor especial degut a l'aroma que emet el carbó o la llenya.

 

Per què les brases són una de les tècniques culinàries més de moda?

Les brases han esdevingut una tècnica de moda ja que es preparen de forma natural permetent intensificar els sabors naturals dels aliments i conservant unes textures úniques. Té un enfocament més tradicional i artesanal, cosa que fa que sigui un mètode de cuina més autèntic.

 

Trucs diferencials quan es cuina a la brasa

En primer lloc, cal tenir en compte que volem cuinar ja que cada plat s'ha de preparar de manera diferent.

A les carns hem de minimitzar l'ús d'oli, ja que la peça mateixa desprèn l'oli mitjançant la cocció. Així aconseguim fer plats saborosos però més lleugers i molt més sans.

Els peixos o els mariscs requereixen una vigilància especial i extra d'oli. Per cuinar correctament aquests aliments és recomanable utilitzar accessoris apropiats, com reixetes a mida, besugueres… aquests accessoris també són necessaris per a petites verdures.

 

Can Carbonell et porta el sabor de la brasa a taula!

Si us agrada gaudir d'un bon àpat, veniu a Can Carbonell i tasteu el nostre menjar tradicional elaborat amb productes frescos i de temporada. Carns, peixos, verdura… tot a la brasa per donar-li un sabor únic.

T'esperem!

També et pot interessar